Maklike Focaccia
Maklike Focaccia Resep
Bestandele:
420 ml warm water
4 g (1 teelepel) kitsgis
5 g (1 teelepel) heuning
15 ml (1 eetlepel) olyfolie
10 g (2 teelepels) fyn seesout
500 g witbroodmeel
Meng die gis, heuning, olyfolie en sout by die warm water en voeg dan die meel by. Meng totdat al die meel deeglik gehidreer is. Skraap die kante van die bak skoon en bedek vir 10 minute.
Gebruik nat hande om die deeg te rek en te trek, en vou dit oor homself. Bedek weer vir 10 minute en herhaal dan die rekproses. Hierdie stap bou struktuur in die deeg.
Plaas die deeg met die gladde kant bo en vryf liggies met olyfolie. Bedek met kleefplastiek en plaas oornag in die yskas.
Voer ’n 23 x 33 cm metaalbakplaat met geoliede bakpapier uit. Gooi 2–3 eetlepels olyfolie in die bodem van die bakplaat. Met geoliede hande, vou die deeg in ’n burrito-agtige vorm, skuif dit in die lengte in die bakplaat en draai dit om sodat die gladde kant bo is.
Bedek en laat rys vir 2 uur. As die deeg nog nie die bakplaat gevul het nie, help dit liggies met geoliede hande. Drup olyfolie bo-oor en druk jou vingers in die deeg om kuiltjies te vorm.
Bedek met olywe, geoliede roosmaryn en seesout.
Bak teen 220 °C op die onderste rak vir 18 tot 20 minute.
Of totdat die interne temp van 92 grade bereik.