Geroosterde Beet-Slaai.
Geroosterde Beet-Slaai met Feta, Sonneblom-Beetroot Dukkah & Zesty Sumac As jy op soek is na ’n kleurvolle, geurige slaai wat perfek werk vir enige geleentheid, van ’n somerbraai tot jou feesdagtafel, dan gaan hierdie Geroosterde Beet-Slaai beslis uitblink. Soet, gekaramelliseerde beet, romerige feta kaas, knapperige Beet & Sunflower Dukkah en ’n helder sitrus-lift van Zesty Sumac kom alles bymekaar in een maklike, ongelooflike lekker slaai. Hierdie resep is vinnig om te maak, natuurlik gesond, en ideaal as ’n bygereg of ligte vegetariese maaltyd. Dit is ook ’n fantastiese manier om vars beet te gebruik, vol kleur, diepte en natuurlike soetheid.
Bestanddele (4 persone)
Slaai:
4 medium beet, geskil en in blokkies gesny
2 e l olyfolie
1 e l heuning Sout & swartpeper
½–1 t l Zesty Sumac
1 klein rooi-ui, dun gesny
’n Handvol rocket en baba-spinasie
100 g feta 2–3 e l Beetroot & Sunflower Dukkah
Slaai Sous:
2 e l olyfolie 1 e l balsamiese asyn
1 t l heuning
1 t l Dijon-mosterd Knippie sout
½ t l Ranch-poeier vir ’n romerige tang
Metode
1. Rooster die beet
Verhit die oond tot 200°C.
Gooi beet met olyfolie, heuning, sout, peper en Zesty Sumac.
Sprei op ’n bakplaat en rooster 35–45 minute tot sag en gekaramelliseer.
2. Meng die dressing
Skud olyfolie, balsamiese asyn, heuning, mosterd, sout, ranch-poeier saam in ’n fles.
3. Bou die slaai
Pak die rocket/baba-spinasie op ’n opdienbord.
Skep die warm geroosterde beet bo-oor.
Voeg die dun gesnyde rooi-ui by.
Krummel die feta kaas oor die slaai.
4. Eindig met ’n crunch
Drup die slaai sous oor. Strooi mildelik Beet & Sunflower Dukkah oor.